29 april 2013

En läslista börjar ta form i mitt huvud

inför sommaren. Måhända orealistisk. Men vad kan en stackars bibliofil göra.

Per Olov Enquist, Liknelseboken (som jag väntat på en ny bok av Enquist! Bläddrade i den i bokhandeln och kände återigen den välbekanta förälskelsen - språket, stämningarna...!)

Maria Margareta Österholm, Ett flicklaboratorium i valda bitar. Skeva flickor i svenskspråkig prosa från 1980 till 2005 (ja, titeln säger ju det mesta. Verkar vara en väldigt spännande avhandling i alla fall).

Lotta Olsson, Skuggor och speglingar (har bara läst en enstaka dikt av henne men hon verkar vara en fantastisk poet)

Jonathan Littell, De välvilliga (Hur har jag kunnat missa den här boken? Skyller på att jag var sjutton (?) när den kom ut. Minns inte längre vad jag gjorde som sjuttonåring.)

Robert Musil, Mannen utan egenskaper (hur länge har jag inte velat läsa det här verket? Varför har jag inte gjort det än?)

Philip Pullman, His Dark Materials (skulle vara en omläsning, barndomsfavorit och köpte den för inte så länge sedan i en oemotståndlig utgåva. Kan lägga upp bilder senare)

Sofi Oksanen, När duvorna försvann (längtar!)

Återkommer när nya titlar väckt begäret.


7 kommentarer:

 1. Låter som en utmärkt lista! De välvilliga har funnits i min samling ganska länge nu, men jag har inte kommit mig för att läsa den... jag skyller på att den är så tjock. Fast egentligen är det ingen legitim ursäkt, jag råkar bara ha hundratals böcker hemma som jag borde läsa istället för att köpa nytt hela tiden. Vi är två stackars bibliofiler! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja! :) Det är väldigt lätt att andra böcker kommer i vägen... men åh blev bara mer sugen när jag såg hur tjock den var. Älskar när böcker är över 600 sidor, då börjar det kännas som en utmaning och i bästa fall en potentiell stor läsupplevelse!

   Radera
  2. Ja, jag älskar också sådant, en tjock bok gör mig ofta extra sugen - men så skjuter jag upp det!

   Radera
 2. Och så följer du självklart direktör
  Röfvenschölds äventyr i 1800-talets
  parisiska paradis för perversioner!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi. Ska klura på
   nåt mer med manetmannen
   kopplat till att dessa
   varelser tydligen saknar
   hjärna.

   Radera