28 mars 2010

Återkomst

Nu, äntligen är alla studentprov avklarade, jag är klar, jag är färdig, jag är fri! Jag kan göra vad jag vill, läsa vad jag vill utan att behöva ta in texten, se på film utan att tänka att jag skulle behöva plugga istället... och jag kan äntligen läsa ut Kristina Hultmans Undersökningen eller When I woke up this morning I felt so gay samt ta mig an Janet Frames Mot ännu en sommar och Emily Brontës Svindlande höjder (just här så föll jag helt enkelt för Albert Bonniers Klassikers pocketupplaga, har aldrig tidigare känt mig manad att läsa någon Brontë-bok). Och så längtar jag efter att biblioteket skall beställa in Sara Stridsbergs Darling River...!

Jag firar denna min återkomst med några vackra bilder av Charles Harold Davis (1856-1933):

8 kommentarer:

 1. Willkommen zurück. Apropå Brontë är Jane Eyre värd besväret.

  SvaraRadera
 2. Vielen Dank! Jodå, den har redan åkt upp på läslistan ;)

  SvaraRadera
 3. Trevligt att du är tillbaka, spetsknypplerska! Jag tycker om din blogg!

  SvaraRadera
 4. Tack Pyrrhonism! Jag rodnar av glädje! :)

  SvaraRadera
 5. Instämmer med Skymning ang Jane Eyre, och jag tror att Karin Johannisson har skrivit förordet till den nya utgåvan...det måste man ju läsa. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 6. Pomegranate: Jag skall definitivt ta mig an Jane Eyre snart! Ser fram emot att läsa Karin Johannissons förord! Hon har även skrivit ett till pocketutgåvan av Svindlande höjder.

  SvaraRadera
 7. Hm, jag kanske blandar ihop det med Svindlande höjder då, jag stod och höll i båda i bokhandeln nämligen. Nu fick jag för mig att Johanissons förord borde vara i Jane Eyre (med tanke på den galna kvinnan på vinden som ju känns väldigt Johannisson) men jag kan ha helt fel. Hur som helst är den läsvärd :)

  SvaraRadera
 8. Friiiheeeeet!! YEAH!!! :D
  Mycket fina tavlor också, btw. :)

  SvaraRadera