1 augusti 2010

Intåg i augusti månad

(Juli har visst fallit bort). Å, nu har jag mycket att berätta. För det första så är det nu klart att jag kommer att studera konstvetenskap i Uppsala i höst. Så den senaste månaden har ägnats åt ett febrigt letande efter bostad, för tillfället är allt ännu väldigt osäkert på den punkten - om någon förresten har förslag så är jag mycket tacksam.

Jag ser fram emot det här året. I själva verket har jag sett fram emot det ända sedan ifjol höst. Det skall bli så SKÖNT att komma bort från lilla lilla (H)Åland och börja ett eget liv.

Utöver det har jag inte så mycket annat att skriva om. Jag har läst. Otroligt sporadiskt, hoppat från den ena boken till den andra - med undantag av en samlad utgåva av Mozart-familjens brev som jag måste sitta och sträckläsa när jag väl öppnar den. Skriv någonting brevform och jag är klistrad. Det är som chips - ett till ett till ett till...

Sedan har jag också sett på film, bl a blivit nostalgisk av att titta på scener från den italienska filmen State buoni se potete, jag inser att det är en väldigt naiv film, och musiken går säkert över en gränsen för vad man tål av sentimentalitet men jag är blind och döv för allt det där, då jag vuxit upp med filmen. Sedan har jag också sett på avsnitt ur You Rang M'Lord? en fantastisk brittisk komediserie, och så har jag sett om Truly Madly Deeply som jag älskar för skådespeleriets skull, och för att Bachs musik utgör största delen av filmmusiken.
Bach alltså...! Om jag någonsin kommer att regissera en film (en dröm som förmodligen kommer att bli alltmer avlägsen med åren, inser jag) så ska filmmusiken bara bestå av Bach. Det skulle bli fantastiska scener. Men det här har jag skrivit om förut.

Till slut - barockdam med violin och cembalo av Jan Kupecký - kolla gärna upp honom, han har fantastiska porträtt.

1 kommentar:

  1. Du har snott min idé! HAHA! Om jag skulle göra en film skulle den handlar om Bach, Händel eller Vivaldi i stil typ som "Amadeus" eller "Immortal Beloved". :-)

    SvaraRadera