9 december 2012

Konst! och uppdatering

Oj, nu har bloggen legat i träda igen! Jag som brukar försöka ha ett inlägg åtminstone en gång i månaden! Dessutom har min idé för en julkalender kommit på skam också (funderade på att lägga upp en vintrig målning från olika epoker, alternativt lägga upp ett sovjetiskt julkort om dagen fram till jul. Följ länken! Fascinerande sätt att förmedla stenhård framtidstro med blandning av gammal religiös högtid och sci-fi). Återigen har jag hunnit med alldeles för lite skönlitterärt denna termin till förmån för kurslitteratur (som dock varit mycket givande). Men två böcker jag fått lästa är i alla fall Gabrielle Wittkops Nekrofilen samt Vanja Hermeles In som ett lamm, ut som en tigrinna, båda mycket intressanta. Nekrofilen var definitivt något utöver det vanliga -- och får mig att tänka att språklig skönhet kan bana väg för nästan vad som helst! När annars skulle man inte bara stå ut, utan direkt hänföras och lamslås av beskrivningar av sexuella akter med döda?

Dessutom har jag börjat så smått på Teju Coles Open City och den är hittills så bra att jag redan nu rekommenderar alla att läsa den. Jag ser fram emot jullovet då jag förhoppningsvis kommer att kunna avsluta den, tillsammans med fina nya utgåvan av Madame Bovary, som fick bli en julklapp till mig själv.

Senaste gång lovade jag musik och konst, så här kommer några valda målningar som jag plockat från guldgruvan Pinterest!

Henri de Toulouse-Lautrec

István Csók

Natalia Goncharova

Pierre Bonnard

4 kommentarer:

 1. Väldigt fina, allihop. Min favorit är nog den av István Csók.

  SvaraRadera
 2. För övrigt: Nekrofilen! Den vill jag så gärna läsa! Jag läste Barnahandlerskan av samma författare och älskade den trots grymheten. Hon skriver underbart vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å! Barnhandlerskan har jag hört om, dock inte vågat mig på riktigt! Jag tror det får räcka med Nekrofilen tills vidare :)

   Radera
  2. Förstår om du inte vågat dig på den, den är ju...som den är. Men jag var väldigt förtjust i den och språket var ljuvligt.

   Radera