12 augusti 2009

Citat

"Man kan knappast romantisera den förödande okunskap om sex som rådde 1948 men däremot kan man avundas den tid då det behövdes så lite som en glimt naken hud för att folk skulle gå i gång sexuellt."

Dagens Nyheter, 09.08.2009

3 kommentarer:

 1. Klart vem som helst kan kommentera, men den sparar ju inte mina uppgofiter, o de e jobbigt att skriva dme pånytt o opånytt XD dessutom brukar jag alltid måsta skicka kommentaren typ tre gånger innan de väljer att funka :/ Så det brukar göra att jag inte orkar kommentera på blogspot så ofta :(

  se nu, nu kom denna text upp igen, som vanligt; "Din begäran kunde inte bearbetas. Försök igen."

  SvaraRadera
 2. Hej,

  från ett rent hedonistiskt perspektiv kanske ett viktorianskt ideal hade varit att föredra paradoxalt nog. Kanske har vi avsexualiserat samhället, snarare än, som är en populär uppfattning idag, ha sexualiserat det. I en värld där vi bjuds på sexuella stimuli vart vi än tittar, blir responsen försvagad. Helt analogt med hur människor tenderar att vänja sig och tröttna på allt annat.

  Det är dock, tror jag, naivt att tro att man kan etablera ett samhälle där kvinnor och män håller tillbaka sina attribut. I ett fritt samhälle kommer alltid någon individ bestämma sig för att visa mer än de andra för att konkurrera ut dem, och därefter måste oundvikligen uppstå en kamp där plaggen minskar mer och mer. Att ovanifrån förhindra människor att klä (av) sig som dem vill är i mitt tycke ett alldeles för högt pris att betala för upprymdhet över ringa blottad hud.

  SvaraRadera
 3. Hej Yttranden!

  Precis! Jag gillar ditt resonemang, du har absolut en poäng. Jag tycker också att vi avsexualiserar samhället, eller, rättare sagt, sexualiserar det så mycket att man till slut blir övermätt, som du sade, responsen försvagas. Men det höga pris du nämner skulle jag nog inte heller vilja betala!

  SvaraRadera