28 augusti 2009

Prestationsångest

Igår natt slog det mig att det är två veckor och tre dagar kvar till studentexamen i psykologi. 17 dagar. Och jag har två kursböcker kvar att läsa ut. Jag drabbades av en skräck som jag inte drabbats av på länge. Jag har läst igenom gamla studentexamensuppgifter som vi fått titta igenom, och alla är mycket svåra, herregud, hur skall jag klara av att producera flera sidor psykologiskt förankrad text, att svara på sex hela frågor, vad har jag gett mig in på...

Så nu, Bergtagen, Lol V. Steins hänförelse, Musik & Tystnad, David Hume, Lord Nevermore, Fru Freud och jag, Anteckningar från kriget och Skuggan av unga flickor i blom - jag vänder er ryggen en tid. Fram till den 14:e september må psykologiböckerna bli mitt enda lässällskap.


P.S Igår läste jag också ut Bachmanns Malina. En mycket, mycket bra bok, jag har egentligen inga ord för den, den har i alla fall införts bland mina Höjdpunkter till höger.

4 kommentarer:

 1. Det går nog bra ska du se. ;) Är också lite stressad, men jag har liite mer tid på mig i alla fall. :S Religionen är ju 23:e först så.

  Svar: Som att de dansar nån elak dans eller vad då? xD

  SvaraRadera
 2. Det kommer att gå bra =) Bara du försöker slappna av =) [Ska jag säga .__.]

  SvaraRadera
 3. Hej Sandra!

  Tack, fastän jag just nu har svårt att tro dig, verkligen, det känns som att det ser mörkt ut, jag överdriver säkert, men det kom som en liten chock, jag har inte haft ordentlig koll på datumen.

  Svar: Ja, lite faktiskt! Det var det här med glasyren, stora svarta blåbär och så dessa små nallar... ja, dom såg elaka ut. (haha..)

  SvaraRadera
 4. Hej Erin!

  Tack för orden :) Men se mitt svar till Sandra ovan :) Jag är inte mottaglig för positiv uppmuntran just nu... Och fånigt nog tänker jag nu säga till dig att DU ska slappna av! Saker ordnar upp sig. Det här kan jag ju säga till mig själv - psykologin kommer att gå bra, allt kommer att gå bra, eller, i värsta fall (som jag nu inbillar mig) så påverkar det ändå inte resultatet då jag skriver det som extraprov, och själva studentens resultat har egenligen inte alls någon verkan, då man ser på betygsmedeltalet i Sverige... Jag hoppas att du kan föreställa dig något motsvarande ur din situation sett!

  SvaraRadera